Ana SayfaEDİTÖRDENDijital Topuklar (online) konuşuyor!

Dijital Topuklar (online) konuşuyor!

2020’nin başında herkes gibi bizim de bu seneye dair amaçlarımız, hedeflerimiz, beklentilerimiz vardı.

Geçtiğimiz sene düzenlediğimiz Dijital Topuklar 2019’da organizasyon desteği aldığımız şirketin sorumluluklarını yerine getirmemesi üzerine yaşadığımız mağduriyetin hukuki yollardan çözümü bunlardan biriydi.

Bir diğeri, 1 Kasım’da beşincisini gerçekleştireceğimiz Dijital Topuklar zirvemizin hazırlıklarının başlamasıydı.

Bir başkası da, bundan daha önce #dijitaltopuklarbuluşuyor adı altında yaptığımız aylık buluşmaların, #dijitaltopuklarkonuşuyor başlığıyla devam etmesiydi. Bu aylık buluşmaları, web sitemizin hayata geçmesinden bu yana İlham Veren Topuklar bölümümüze destek olan Kale Grubu’nun, Karaköy’de açılan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde (KTSM) başlatacaktık.

Bütün bunlar, şu anda dünyanın içinden geçmekte olduğu koronavirüs salgınından önceydi. Herkes gibi, son bir ayda bizim de planlarımız değişmek durumunda kaldı.

Hukuki hak arayışlarımız, mahkemelerin ertelenmesi sebebiyle ilerleyen aylara kaldı. Hakkımızı alacağımız konusunda inancımız tam.

1 Kasım hazırlıklarımız devam etmekle birlikte, bağlam ve formatı yeniden gözden geçirdiğimiz bir dönemdeyiz. İçeriğimizin hazır olması işimizi kolaylaştırıyor; bu içeriği ne şekilde sunacağımızı önümüzdeki aylar gösterecek.

17 Mart’ta ilkini KTSM’de düzenleyeceğimiz #dijitaltopuklarkonuşuyor etkinliğimiz ise online’a taşındı. Bu Cumartesi günü (11 Nisan) başlayacak olan serimizin ilkinde Egitimpedia ve Fide Okulları kurucusu Ali Koç ile, şu an toplumun önemli bir kesimini etkilemekte olan uzaktan eğitim gerçeği üzerinden “Covid-19 Eğitimi Dönüştürür mü?” başlıklı bir sohbet gerçekleştireceğiz.

Nisan ayının geri kalan haftalarında, #dijitaltopuklar2019 katılımcılarının da yakından tanıdığı psikolojik danışman Çiğdem Demir Çelebi ile 18 Nisan’da “Sosyal İzolasyonda Yakınlık İhtiyacı”mızı ve yine geçtiğimiz seneki konuşmacılarımızdan Sertaç Doğanay ile 25 Nisan’da “Teknolojiyle Değişen İlişkimiz”i konuşacağız.

Cumartesi günleri Kale Grubu’nun YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak bu serimizin devam bölümlerini de yaklaştıkça duyuracağız.

Hepimiz için zor başlayan bu yılda, elimizde olmayan sebeplerden dolayı planlarımızı eğip bükmek zorunda kalsak da, “fayda sağlayan işler” yapma niyetimizi koruyarak yolumuza devam ediyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read