Ana SayfaEDİTÖRDENDijital Topuklar 2019 ile Cüret Ettik!

Dijital Topuklar 2019 ile Cüret Ettik!

Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Dijital Topuklar Zirvesi’nde ‘Cüret Et’ temasıyla sahneye çıkan 30’dan fazla konuşmacı, 600’den fazla katılımcıyla buluştu. İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde, bu sene de 1 Kasım’da gerçekleşen etkinlikte özenle seçtiğimiz konular konuşuldu, panellerin her biri ilham veren mesajlarla son buldu.

Dijital Topuklar Platformu olarak 2016 yılında kadının dijital dünyaya yön veren duruşunu herkese duyurmak ve bu dünyadaki dinamikleri özgün bakış açılarından yola çıkarak değerlendirmek niyetiyle yola çıktık. Bu yılki zirvemizin temasını ‘Cüret Et’ olarak belirledik. Büyük bir heyecanla davet ettiğimiz konuşmacılarımızın yanı sıra 5 Sense Tea, Alesta, Armut, Avon, Elenatal, Kahve Dünyası, HT Hayat, Medicana, TeknoSA ve VR Masters gibi markaların da desteğiyle hayal ettiğimizden de güçlü bir etkinlik oldu.

Açılış konuşmamızla başlayan, Gözde Aral Ocak’ın sunuculuğunu üstlendiği oturumların ilki Amerikalı ses terapisti Robert Sussuma’nın “Sesini Çıkarmaya Cüret Et” başlıklı mini workshop’u ve konuşması oldu.

Gün boyunca “Yaşlanmaya Cüret Et”, “Cüret Eden Çocuklar”, “Şefkatli Liderlik”, “Yaranı Görmeye Cüret Et” gibi farklı temalardaki panellerde Ufuk Koçak, Ümit Alan, Dr. Seran Göçer, Zeynep Selvili Çarmıklı, Murat Yeşildere, Jaki Baruh, Dr. Arzu Erkan Yüce, Melis Alphan, Hande Kuday, ve Zeynep Girgin Kalelioğlu gibi birçok tanınmış isim konuşmacı olarak yer aldı.

Moderatörüğünü Cansu Abay Cansabuncu,Sertaç Doğanay, Fatoş Karahasan, Şule Yücebıyık gibi isimlerin üstlendiği panellerde dijital dünyanın dönüşümünden kadınların gündelik yaşamda karşılaştığı hikayelere ve ilham veren girişimlere birçok ilgi çekici konu tartışıldı.

Öğle arasında Misafirliq’in lezzetli ikramlarıyla doyan katılımcılar, gün boyunca fuayemizde Taze Organik, ToprakAdam, Fropie ve Hürom’un sağlıklı atıştırmalık ikramlarını tatma imkanı buldular.

Bağımsız radyocu ve stand-up’çı Ayça Şen’in, Dijital Topuklar 2019 için bestelediği ve ünlü müzisyenler Deniz Arcak ve Akın Eldes ile birlikte sahnemizde seslendirdiği Cüret Et isimli şarkı, unutlamayacak bir kapanış oldu.

#cüretet temasıyla tüm panellerde kadınlara “sesini çıkarmaya”, “solo yürümeye”, “yaşlanmaya”, “yası görmeye”, “yararını görmeye”, “denemeye”, “bağımsızlığa” cüret etme gibi konularda ilham ve cesaret veren, daha önce konuşulmasından çekinilen birçok konuyu ilgi çekici bir biçimde ele alan Dijital Topuklar dinleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Bu sene samimi ve gerçek bir sinerji, dayanışma, çaba ve içtenlikle #cüretet diyerek herkese seslenen Dijital Topuklar olarak dördüncü yılımızda; kadınların ihtiyacı olan ama sıkça konuşulmayan konuları, içten, gerçekçi, düşündüren, keyifli, odaklı ve şefkatli bir bakış açısı ile “insanca” ve “kadınca” ele almayı hedefledik. Ne mutlu bize ki bu yolda paylaşmak istediklerimizi sahneye taşıyan konuşmacılarımız, söylemeye cüret ettiklerimizi destekleyen sponsorlarımız ve 1 Kasım’da bizimle olan/olmayan kitlemizle birlikte bir kez daha bu coşkuyu yaşadık.

Bizim İçin Dijital Topuklar 2019

Biz, Elif Doğan ve Perihan Çıragöz olarak 2016’da çıktığımız Dijital Topuklar yolculuğunda her sene 1 Kasım’da büyük bir heyecanla zirvemize hazırlandık ve her sene etkinliğimizden ‘Daha iyisini nasıl yapacağız?’ diyerek ayrıldık. Gün geçtikçe büyüyen Dijital Topuklar ailemiz bizi asla yalnız bırakmadı, her seferinde daha iyiye giderek büyüdük. Bu yılki panellerin, konuşmaların tamamı bizim yüreğimize dokunan konular üzerinde gerçekleşti ve bir kez daha takipçilerimizle, ‘dijital’ ailelerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık.

Şimdiden 1 Kasım 2020’de gerçekleştireceğimiz Dijital Topuklar Zirvesi için heyecanlanmaya başladık bile! Önümüzdeki bir yıl boyunca da web sitemizde ve sosyal medya platformlarımızda ilham veren, sorgulayan, bilhassa kadınlara dijital dünyada yön göstermeyi hedefleyen içeriklerimizle var olmaya devam edeceğiz, günden güne büyüyerek, öğrenerek, bir araya gelip güçlenerek…

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read