Ana SayfaDİŞİTAL SESLERDünyayı Kadınlar mı Kurtaracak?

Dünyayı Kadınlar mı Kurtaracak?

Önceleri hep bizim gibi kadınların erkek çocuğu olsun derdim. Çok fazla kadın erkek ilişkisi takibinden sonra gördüm ki bizim gibi kadınların kız çocuğu olmalıydı. Çünkü erkekleri doğuran, büyüten ve hamur gibi yoğuran bizlerdik, doğru ama bu durumu aynı seviyede tutacak veya daha ilerilere götürecek olan kızlarımızdı.

Bir kadının elinden tutacak yine başka bir kadın idi. Annesi bir erkeği donanımlı bir şekilde yetiştirip yaşama bıraktığında eşinin veya kız arkadaşının da bu durumu sürdürülebilir kılması gerekiyordu. En eğitimli karakteri oturmuş olduğunu düşündüğümüz kadınlarda bile hala erkeğe yapılan hizmetten bir onur duyma, yapmayanı hor görme; erkeğe “o yapamaz şimdi ya” diyerek mandaya konmuş sinek muamelesi yapma durumlarını çok fazla hayatımızda.

Anadolu’daki durumdan bahsetmek istemiyorum, çünkü ben en çok eğitim ve öğretimin bu kadar nimetinden yararlanmış ve büyükşehirlerde yetişmiş kadınların bu şekilde hareket etmesine üzülüyorum. Ben işe gideceğim, eve geleceğim, sofrayı hazırlayacağım, mutfağı toparlayacağım, çocukla ilgileneceğim; bunun yanı sıra kocasına şık görünmesi gereken olacağım, o kaktüs işten gelecek ve benim ona güneş olmamı bekleyecek… Yapmayın kadınlar, yapmayın! Erkekleri bu kadar küçümsemeyin, hor görmeyin! Bırakın onlar da sizinle birlikte hareket etsinler. Anneler! Kız çocuklarınızı eğer bunları sağlayamazsa ilişki veya evlilikteki en değersiz insan onlar olacakmış korkusuyla büyütmeyin. Kadınlar! Aman en sevdiği yemeği yapayım, ütüsünü yapayım, hatta işe giderken giyeceklerini ben hazırlayayım mantığıyla kendinize muhtaç olacak bir erkek yaratmayın ve en önemlisi bundan zevk almayı bırakın. Kilo alırsa gitmez zannetmeyin. Baba göbeği sevmeyin.

Kendinize güvenin. Orgazm taklidi yapmayın. Bedeninizle iş halletmeyin. Hemcinslerinizle empati yapın. Yarış yapmayın. Kıyas yapmayın. Yapıcı eleştirin. Her şeyde mükemmel olmak zorunda olmayın. Olmadığınız zaman eksik hissetmeyin. Korkmayın. İçinize atmayın. Konuşun. Destek alın. Mutlu ve huzurlu olduğunuz yerde kalın. Olmuyorsa zorlamayın. Enerjinize odaklanın. Kendinizi önemseyin, keşfedin ve bilin. Bilin ki erkek ve kadını yaratan aynı kişi… Ne bir eksik ne bir fazla, hepimiz insanınız en sonunda.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read