Ana SayfaDİŞİTAL BİLGİLERKadın Dostu Şirketler: Armut.com

Kadın Dostu Şirketler: Armut.com

Girişimci kadın hikayeleri kadar, kadınları iş dünyasında destekleyen oluşumlar da Dijital Topuklar olarak en çok dikkatimizi çeken konular arasında. Geçtiğimiz aylarda davetlisi olduğumuz Armut.com, bu iki konuda da bizi heyecanlandırmayı başardı.

Dijital olanaklar üzerinden gelir sağlama kolaylığı, ev emeğine ayırdıkları zaman yüzünden düzenli gelir sağlayacağı bir işleri olmayan kadınların başta olmak üzere pek çok kullanıcının ticari gelir olanağını arttırdı. Instagram gibi platformlarda ürettiklerini satmak gibi, çeşitli platformlar üzerinden hizmet pazarlamak da mümkün hale geldi. Armut.com da, internet üzerinden hizmet satışı için kurulmuş, 2011’den beri çalışan bir platform. Temizlik, tamirat ve taşınma hizmetleri, fotoğrafçılık, butik pastacılık, organizasyon işleri gibi yaklaşık 2500 farklı kategoride hizmet veren kişiler ve kurumlar, online platform üzerinden erişilebilir oluyor ve hizmete erişmek isteyen kullanıcının işini kolaylaştırırken, hizmet veren kişilerin de iş kapasitesini artırıyor.

Geçtiğimiz aylarda Armut.com’un davetlisi olarak katıldığımız basın toplantısında, firma ile ilgili dikkatimizi çeken verilere ulaştık. Kadın dostu bir şirket olarak hizmet vermeye kararlı gözüken Armut.com, 5 farklı milletten 73 kişilik bir çalışan ekibine sahip ve çalışanlarının yüzde 55’ini kadınlar oluşturuyor. Yönetici pozisyonunda çalışan kadınların oranı ise yüzde 80’i buluyor. İş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için elbette ki çeşitli pozisyonlarda çalışan kadınların sayısının da artması gerekli. Bu anlamda örnek gösterilebilecek tüm kurumların sesinin duyulması da bizce önemli.

Armut.com, kendi olanaklarıyla hizmet veren, küçük çaplı iş kapasitelerini büyütmek isteyen kadınlar için bir platform sunarak da kadın dostu bir şirket olma özelliğini sürdürüyor. Teknolojinin günlük hayatın içinde kullanılabilir olması, evde çocuk bakımı ve ev işleri ile uğraşan kadınların da mobil uygulama sayesinde çeşitli hizmetlere ulaşabilmesini mümkün kılıyor. Ev temizliğinden tadilata, kına organizasyonundan düğün planlamasına kadar pek çok alanda hizmet veren bağımsız kişiler veya küçük kurumlar da, güvenilir bir platform üzerinden kitlesine ulaşabiliyor.

Kurucularından Başak Taşpınar Değim’in girişimcilik hikayesi, kendine güven konusunda tereddütleri olan kadın girişimcilere de ilham kaynağı oluyor. Başak her zaman kadın girişimcilere pes etmemeleri gerektiğini, yenilmekten korkmamayı anlatıyor.

İş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini önemseyen, kadını güçlendiren ve henüz yolun başındaki pek çok kadına ilham olan daha fazla şirket görmek istiyoruz. Dijital Topuklar olarak hem iş dünyasında, hem de dijital ortamda kadınları destekleyen platformları takip edip, ilham verecek hikayelerini anlatmayı seviyoruz. Armut.com gibi nicelerini görmek dileğiyle…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read