Ana SayfaDİŞİTAL SESLER'Sosyal Medyada Sesini Bulmak' atölyesinin ardından

‘Sosyal Medyada Sesini Bulmak’ atölyesinin ardından

Dijital Topuklar’ın ikinci atölye çalışması Sosyal Medyada Sesini Bulmak 3 Şubat’ta gerçekleşti ve ne mutlu bana ki bu deneyimin bir parçası olabildim. Atölyeden öğrendiklerime birazdan geleceğim ancak her şeyden önce şunu söylemek isterim ki katılımcıların kişisel deneyimlerini paylaşırkenki açık yürekli halleri beni çok çok etkiledi. Hayatında daha önce hiç görmediği 15 kişiye başından geçenleri ve hayallerini bu kadar içten, bu kadar rahat ve net anlatabilen insanların dünya üstündeki varlığı bile ‘İyi ki gelmişim buraya’ dedirtti.

Bazen kendi hayatlarımıza o kadar kaptırıyoruz ki kendimizi, sanki bizimkinden başka hayal, bizimkinden başka dert, bizimkinden başka umut, bizimkinden başka dünya yok gibi geliyor. Halbuki her insan başlı başına bir dünya ve bunu hatırladığımız her an çok zihin açıcı. Atölye çalışmalarının ve başkalarıyla bir araya gelmenin, mesela Dijital Topuklar Zirvelerinin de önemi tam da bu aslında belki. Bir arada olan insanların yarattığı enerji meseleyi bambaşka bir yere taşıyor. İnternete girip ‘Sosyal medyada içerik üretmek’, ‘Sosyal medyada fark yaratmak’, ‘Instagram’da popüler olmak’ yazsan onlarca çalışma bulursun mesela, oturup yapsan çalışır da belki ama işte başkalarıyla bir aradayken yaşadığın o tecrübe, başkalarının hikayesinin dinleyici olarak da olsa bir parçası olmak çok farklı. Gerçekten işe yarayanın, insanı bir adım ileriye götürenin böyle anlar olduğunu hissediyorsun. ‘Neden bir Pazar günü sıcak ve rahat evimden kalkıp birini dinlemeye gideyim? Sorusunun cevabı bu benim için.

Gelelim atölye içeriğine. Eğitmenimiz Aslı Kocaeli (@annenin.icsesi) süper eğlenceli ve bir o kadar da profesyonel bir eğitmen. Alçak sesle, hafiften çekinerek söylediğin birkaç kelimeyi bile bir anda öyle fikirlerle karşılıyor ki kendini bir anda değer verilmiş, dinlenmiş, ‘Aaa ben aslında bir şeyler yapabilirim’ diye düşünürken buluyorsun. Yazıda çok kullanmayı sevdiğim bir tabir değil ama şu an daha uygunu yok, efsane gaza getiriyor, oradan çıkınca dünyayı ele geçirebilir gibi hissediyorsun. Bir eğitmen daha ne yapsın? Bunlar yetmezmiş gibi adı üstünde sosyal medyada sesini bulma konusunda şahane tüyolar veriyor. O sosyal medya konusunda veriyor bunu, biraz otur çalış sanal olmayan hayatına da al koy hepsini. Sadece Instagram’da değil, gerçek hayatta da sesini bulamadıysan, bulduysan da bulduğun seni bile ürküttüyse gel dinle, türlü çeşitli pencereler açılsın kafanda.

Dilerim bu atölyelerin türlü çeşitli konularda olanlarına bir sürü defa katılabilirim. Size de aynısını tüm samimiyetimle önerebilirim.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read