Ana SayfaDİŞİTAL SESLERKendine Ait Bir Oda

Kendine Ait Bir Oda

Birçok entellektüel kadın Virginia Wolf‘un o ünlü konuşmasının kitaplaştırılmış halini bilir: Kendine Ait Bir Oda. Temel fikri yaratmak isteyen, derdi yazmak çizmek olan her kadının kendisine ait bir odası, yeri, mekanı, en olmadı zamanı olmasıdır; bu imkanı yaratmanın hayallerini gerçekleştirmek/yazmak için ne kadar önemli olduğu vurgulanır. Orijinali bulun okuyun, fikri içselleştirin çünkü günümüzde zaman kısıtlı, yapılacak çok şey var; hele kadının yapması gereken çok çok iş var.

Belki insanlık tarihinin kadına en çok hak verilen, en fazla imkanların tanındığı, eşitlik gördüğü zamanda yaşıyor olabiliriz ama bu tabii ki geçmişe göre. Bundan 200 sene sonra kadın-erkek eşitliğinin tam anlamıyla gerçekleşeceği söyleniyor. O zamana ulaşmak için, 200 sene sonraki kız çocuklarımıza eşit bir dünya bırakmak için bugün birleşmeli, fikir alışverişinde bulunmalı, kendimize ait odalarımızı yaratmalı ve sonra paylaşmalıyız.

Çok mu didaktik bir söylem? Ne gam! Ben kendi işime, de Dijital Topuklar’a da böyle bir misyon yüklüyorum. Bir konferansta olması gereken çevre sağlama (networking), bilgi edinme, iş geliştirme, fikir verme, ufuk açma zaten var Dijital Topuklar’da. Ayrıca bir de 200 sene sonrasının sorumluluğu var, insanlık tarihinde yapılması gereken değişimin kilometre taşı olma durumu var olmalı.

Kız kardeşler, yalnız değiliz. Birlikte beraber daha güçlü, daha güzel ve daha akıllıyız.

MakarnaLutfen.com Kurucusu, Gıda Müh. İşletme Bil. Uzm. Tuğba Bayburtluoğlu

instagram.com/makarnalutfen
facebook.com/makarnalutfen

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read