Ana SayfaEDİTÖRDEN1 Kasım 2020'de, #dijitaltopuklarevde

1 Kasım 2020’de, #dijitaltopuklarevde

2016’dan bu yana her yıl 1 Kasım’da Dijital Topuklar’ın zirvesinde bir araya geliyoruz.

İçeriğimiz, konuklarımız, mekânımız değişse de, değişmeyen tek şey 1 Kasım tarihi oluyor.

2020 beklenmedik zorluklarla başlayan ve devam eden bir yıl. Herkes gibi biz de bu zorlu süreçte birlikte bazı değişiklikler yapıp birtakım kararlar aldık ve zorluklarla birlikte dönüşerek yine, yeniden yola çıktık.

Dijital Topuklar 2020 yine 1 Kasım’da, bu kez online olarak gerçekleşiyor.

Her zorluk, farklı bir gücü beraberinde getiriyor. Yıllardır 1 Kasım’da yüz yüze gelebilmenin, bir gün boyunca birlikte gülebilmenin, ağlayabilmenin, sarılabilmenin, paylaşabilmenin coşkusunu özlediğimiz gerçeğini yüreğimizde tutarken, dijitalin erişimin verdiği imkânlar sayesinde yurtdışından konuşmacılar ve katılımcılara da ulaşabilecek olmanın heyecanıyla yerimizde duramıyoruz.

Bu yıl #gücünügör teması ile eşitliğe, feminizme, içeriğe, üretime, çocuğa ve geleceğe dair konuşulması gerekenleri yine, yeniden, farklı bağlamlarda konuşacağız.

#dijitaltopuklarevde etiketiyle ilk kez online olarak gerçekleşerek evlere konuk olacak, sınırları kaldırmanın özgürlüğünü yaşayacağız.

Birçok kadının hayatını değiştiren ‘Öfke Dansı’ kitabının yazarı Harriet Lerner ile kadınların içindeki #öfkeningücü’ne bakacak, ALİKEV üzerinden oğlu Ali İsmail’in hayallerini gerçekleştiren Emel Korkmaz’la birlikte #acınıngücü’nü konuşacağız. Sahada çalışan, eğitimler veren, araştırmalar yapan feministler ile #feminizmingücü’nü, çocuk hakları alanında çalışan aktivistler ve profesyonellerle #çocuğungücü’nü konuşacağız. Değişik platformlarda üreten içerik üreticilerinden #içeriğingücü’nü, bilimin farklı alanlarında çalışan kadınlardan #bilimingücü’nü öğreneceğiz. Ayrımcılığın toplumda nelere mal olduğunu #çeşitliliğingücü’nde konuşacak, içinden geçtiğimiz zorlu sürecin bizden aldıklarını ve bize kattıklarını uzmanlarla birlikte #zorluğungücü’nde tartışacağız.

Dijital Topuklar olarak, yola çıktığımızdan beri her yıl bir sivil toplum örgütünü kendi içimizde desteklemeyi ilke edindik. Bu sene bilet gelirlerimizin %10’unu Kadın Cinayetleri’ni Durduracağız Platformu ve Alikev’e bağışlıyoruz.

İçeriğimizin ayrıntıları önümüzdeki hafta içinde web sitemizde olacak. Biletleri de yine web sitemizden satın alabileceksiniz.

#dijitaltopuklar2020’ye doğru geri sayarken sizleri de heyecanımıza ortak olmaya ve 1 Kasım’da içimizdeki gücü görmeye davet ediyoruz!

#dijitaltopuklar2020
#dijitaltopuklarevde
#gücünügör

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read