Ana SayfaVitrinİbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri Üçüncü Kez Sahiplerini Buldu

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri Üçüncü Kez Sahiplerini Buldu

Kale Grubu’nun, 2016 yılında vefat eden kurucusu Dr. İbrahim Bodur’un anısına sosyal girişimcilik platformu Ashoka iş birliğinde bu yıl üçüncüsünü organize ettiği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün kazananları belli oldu.

Sosyal girişimciliği ve yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla başlatılan program, 3 yıldır Türkiye’de gelecek vadeden sosyal girişimcileri ödüllendirmek amacıyla düzenleniyor. Bu yılki programın kazananları 3 Aralık akşamı The Seed’de düzenlenen törenle sahipleriyle buluştu.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü, bu yıl da üç ayrı kategoride dağıtıldı. Erken Aşama Kategorisi’nde ödül alan ‘Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Girişimi’ ile N. Alp Ar, kodlama eğitimini teknolojiden bağımsız olarak mümkün kılan bir oyun sistemi sunuyor. İleri Aşama Kategorisi’nde ödül alan ‘Toyi’ ile Elif Atmaca, çocuklara özel oyun deneyimleri tasarlayan, çocukların etraflarındaki her şeyi eşsiz oyuncaklara dönüştürmelerini sağlayan yaratıcı bir oyun kiti sunuyor ve oyun hakkı savunuculuğu yapıyor. İş Birliği Kategorisi’nde ise gençlerin hayal ettikleri bir hayata ve ilk işlerine adım atmaları için yazılım eğitimleri veren ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile çalışarak etkisini artıran ‘Kodluyoruz’ projesi ile Gülcan Yayla, ödüle layık görüldü.

Ashoka Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Didem Altop, StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, TABİT Kurucusu ve Ashoka Fellow’u Tülin Akın, Mikado Danışmanlık Şirketi ile Gelecek Daha Net Gençlik Platformu’nun kurucusu ve Ashoka Fellow’u Serra Titiz, Good4Trust.org Kurucusu ve Ashoka Senior Fellow’u Dr. Uygar Özesmi, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Ashoka Türkiye Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu ile gözlemci üye olarak Dışişleri Bakanlığı AB İlişkileri Genel Müdürlüğü Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan’dan oluşan seçici kurul, uzun bir değerlendirme sürecinin sonunda İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü kazanan sosyal girişimcileri belirledi.

Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda başvuru

Bu sene de başvurular, herhangi bir konu sınırlaması olmaksızın, belli bir bölgede pilot uygulaması bulunan Erken Aşama ve geniş bir bölgede uygulaması bulunan İleri Aşama ile alanında bir ilke imza atarak kurumlar arasında geliştirilen projelerin kabul edildiği İş Birliği kategorisinde değerlendirildi. İlk iki yılda olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda başvuru alarak birçok sosyal girişimciye ulaşılan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü alan her bir sosyal girişimci 50.000 TL ödül kazandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read